login   |    register

135
Blandning av Oljefärger

Nyligen i figur-forumet, bad Tin Can om en lista på olje-färgblandningar. När jag svarade med några blandningar jag har använt, föreslog han att jag skulle skicka in blandningarna till Armorama som en artikel. Det jag har gjort här, är att jag har tagit foton på de figurer jag använt blandingarna på. Det här är det som fungerade för mig. Det finns mycket bättre figure-målare där ute, med bättre ideér.

Med termen “måla jämnsidigt” menar jag att man ska måla hela området med samma färgblandning. När färgen fortafarande är blöt, målar jag skuggorna och blandar samman färgerna. Sedan målar jag upphöjningarna och blandar samman dem med grundfärgen. Efter färgen torkat, går jag ibland tillbaka för att göra om skuggorna och upphöjningarna. Jag använder då en liten mängd av samma färger för att få en glansigare effekt.

Jag har inte listat upp mängderna eller proportionerna för blandningarna, därför att jag följer dem inte blint. Jag blandar tills det ser bra ut för mig. Ibland ser en blandning bra ut på en palett / papper, men ser fruktansvärt ut på figuren. När detta händer lägger jag droppar av den behövande färgen och blandar ut det ordentligt. Om inte det fungerar, gör jag om allt och börjar om, från början.

Jag hoppas att ni upskattar artikeln.

- Craig Whitaker

OBS: Vill notera att, alla färger är Winsor & Newton

Mörk blå-grå (hjälmen)

A: Basfärg är svart (kan vara arkyl-färg).
B: Blanda ”Payne's Grey” med ”Titanum White” till en mörk blå/grå. Måla jämnsidigt.
C: Måla skuggorna med “Payne's Grey”.
D: Lägg till mer ”Titanum White” till blandning “B” för en mellan blå/grå. Använd denna färg till upphöjningarna.

Tysk fält-grå

A: Använd din favorit ”Fied Grey” färg som grundfärg (Jag använde “Andrea’s”)
B: Blanda följande färger och måla över hela figuren: ”Blue/Black”, ”Winsor Blue” och ”Cadmium Yellow” till en mellan mörk blå-grön nyans. Blanda i ”Titanum White” för att matcha grundfärgen.
C: Skuggor med “Blue/Black”.
D: Upphöjningar med Titanum White

Notera: Blue/Black är en färg från W&N, inte en blanding på två färger.


 


About the Author

About Craig Whitaker (mongo_mel)
FROM: PENNSYLVANIA, UNITED STATES

I've been building models since I was a kid back in the '60s. I did everything imaginable until the mid '80s when I decided to try and get serious about it. Like most of us, I credit the Shep Paine diorama sheets found in Monogram kits for my inspiration. When I made this decision, it was armor all ...