login   |    register
 Diorama
CAMPAIGNS
MISSION: Battle of the Low Countries            
 

  MISSION:Battle of the Low Countries
  CAMPAIGN LEADER:Jurjen
  SCALE:1:72 To 1:35
  START DATE:January 1st, 2007
  ENDS:April 1st, 2007
  ADDITIONAL INFO/IMAGES:Click here to view
Award Ribbon
Upon completion of this campaign you will recieve this fine ribbon to decorate your profile page and act as a link back to this page.

Benelux Campagne Ribbon
Benelux Campagne Ribbon

Operational Overview
De Lage Landen is een term voor een laaggelegen gebied in West-Europa toen Nederland en BelgiŽ nog niet als aparte staten bestonden. Soms wordt ook Luxemburg bij de Lage Landen gerekend.
De term wordt gebruikt in de geschiedschrijving, maar ook vandaag de dag nog wordt het gebruikt als aanduiding voor beide landen samen. M.b.t. de Lage Landen wordt ook wel gesproken over de Nederlanden.

Op 10 mei 1940 vielen de Duitse legers bij de uitvoering van Operatie Fall Gelb de Lage Landen binnen: Nederland, BelgiŽ en Luxemburg werden aangevallen. Het nevendoel van de Duitse aanval was het indien mogelijk veroveren van heel Frankrijk. Het Nederlandse leger capituleerde op 14 mei (de capitulatie werd getekend in de morgen van de 15e), maar in Zeeland, waar Franse troepen bijstand verleenden, pas twee dagen later. Nederland gaat de bezettingstijd in. Door de aanval op Frankrijk via BelgiŽ uit te voeren, hoefde Duitsland niet dwars door de Maginotlinie aan te vallen, maar kon ze er om heen trekken. Duitsland bereikte een strategische verrassing door de hoofdaanval door de Ardennen uit te voeren in plaats van door Midden-BelgiŽ. Op 13 mei brak men door een massale luchtaanval het Franse front bij Sedan. De verdere Duitse opmars door Noord-Frankrijk was bliksemsnel door de toepassing van een Blitzkriegtactiek: reeds op 20 mei stonden de Duitse pantserdivisies aan de Kanaalkust waardoor de beste geallieerde eenheden omsingeld waren. Op 26 mei besloten de Britten hun expeditieleger uit Duinkerken te evacueren. Deze evacuatie was pas op 2 juni voltooid; zij deed de Brits-Franse relaties geen goed en zou de Franse capitulatie bespoedigen. BelgiŽ capituleerde op 28 mei en bevond vanaf dat moment eveneens onder Duitse bezetting. Op 5 juni begon het Duitse offensief naar het zuiden, Operatie Fall Rot. Na een week hardnekkige tegenstand stortte de Franse verdediging ineen. ItaliŽ verklaarde op 10 juni aan Frankrijk en Groot-BrittanniŽ de oorlog en viel de volgende dag Frankrijk in het zuidoosten aan. Parijs werd door de Duitsers op 14 juni als open stad ingenomen. Op 22 juni ondertekent Frankrijk met Duitsland een wapenstilstand en op 24 juni met ItaliŽ, waardoor zes uur later ook de wapenstilstand met Duitsland in werking treed op 25 juni. Het noordelijke gedeelte van het land werd bezet; het zuidoosten, Vichy-Frankrijk, werd toen als neutrale staat geleid vanuit Vichy en kwam terecht onder het Vichyregime. Het was in feite een marionettenregime dat collaboreerde met Nazi-Duitsland. Vanuit Engeland zou Generaal De Gaulle de strijd voortzetten onder de naam "Vrije Fransen".

The Rules and Regs
Het doel van de campagne is om een scene te creŽeren waarbij zonder naamplaatje of extra informatie duidelijk wordt dat het om een scene gaat tijdens de bezetting van de Lage Landen in de Tweede Wereldoorlog. Dus creatief nadenken wordt een vereiste! :)

Regelementen:

De volgende punten zijn globale richtlijnen van wat er in de scene moet gaan voorkomen. Deze dienen slechts als richtlijnen dus het zal voornamelijk van de eigen creativiteit moeten komen. Dus combineer deze "voorwaarden" naar eigen inzicht tot een klein diorama/vignette.

- Maximaal 1 voertuig welke aanwezig is geweest in de periode í40-í45 in de Lage Landen. Als je het niet zeker weet kun je het vragen in het betreffende Campagne forum.
- Ondergrondje waarop de scene plaats vindt.
- Minimaal 1 figuur

Door middel van de zogenaamde X-Factors combineren we alle aspecten van modelbouw. De volgende X-factors moeten aanwezig zijn in de scene:

- Een houten voorwerp (schuurtje, hek etc)
- Een dier (kat, vogel, hond etc)
- Gebladerte (struik, boom etc)

Algemene regels

Als er een campagne of groep-project bezig is en je wilt mee te doen. Maak dan 1 Topic aan met: Eigen naam / Naam campagne

Als je een nieuwe update hebt, voeg dit dan toe in je eigen Topic. Op deze manier blijft alles netjes bij elkaar en is het voor andere makkelijk en voor jezelf uiteraard om de progressie te kunnen volgen. Geen nood dat je topic verdwijnt in de massa andere topics. Een nieuwe post doet je topic weer terughalen. Maar maak hier geen misbruik van!

-Uiteraard zijn campagnes en groep-projecten altijd op vrijblijvende basis. Gestreefd wordt naar een bepaalde eind-datum waarop het project klaar moet zijn.

Dit waren weer een heleboel regeltjes maar we moeten niet vergeten dat het allemaal om de "Fun" draait natuurlijk! Voor verdere vragen kunnen jullie terecht in het campagne forum. Deze campagne wordt geleidt door Jurjen Zuijdendorp en de rest van de Staff, Robert en Martin (ondersteunende taak).

Ik ben ervan overtuigd dat dit een spetterende campagne gaat worden!

     
13
PARTICIPANTS

Click to see their campaign info.

007
bill1
Brunovds
Diablo
FAUST
Florre
guygantic
jesseh
Jurjen
kiwibelg
koenele
Martinnnn
zeeuwtje