login   |    register
Master Box Ltd. [ MORE REVIEWS ] [ WEBSITE ] [ NEW STORIES ]

Built Review
135
Europe 1945
 • Europe, 1945

by: Paul Sonnemans [ 007 ]


_ORGINPUB:
KitMaker BENELUX

Omdat ik op zoek ben naar civiele figuren in 1:35 schaal was ik erg geïnteresseerd in het “Europe 1945” setje van Master Box. De kit bied de mogelijk om 4 figuren te bouwen, te weten twee Amerikaanse militairen met hun vrouwelijk gezelschap, vermoedelijk tijdens een avondje uit gedurende verlof. Het viertal vormt een gezellig tafereeltje en de figuren kunnen gebruikt worden voor zowel WO2 als vroeg na-oorlogse scenes.

DE DOOS
De ‘box-art’ op de voorzijde van de doos is een kleurrijke afbeelding van de 4 figuren. Op de achterzijde van de doos staat een zwart-wit tekening met bouw instructies en een genummerd overzicht van de in de doos aanwezige onderdelen. Tevens staat op de achterzijde kleur suggesties, zowel als kleurstaal, omschrijving en corresponderende verfnummers van Vallejo Model Colors.
INHOUD
De doos bevat een gesealde plastic zak met daarin een lichtgrijs plastic spuitgietstuk met daarin alle 29 onderdelen. De figuren zijn vrij eenvoudig, de enige “accessoires” zijn de holsters en een fles wijn.
Over het algemeen zijn de details van de figuren goed (vergelijkbaar met Dragon figuren). Hier en daar een beetje flash of gietlijntjes, maar niets dat niet eenvoudig te bewerken is.brEen grote uitzondering daarop was wel het gezicht van een van de vrouwen (onderdeel 26, de vrouw met de hoed). Dit gezicht was uitzonderlijk slecht van detail. Alles loopt in elkaar over; het leek wel op een gesmolten stuk plastic (zie detailfoto van het gezicht). Dit was best een tegenvaller, want de rest van de set ziet er gewoon heel goed uit.
Tenslotte zit er in de doos ook nog een decal velletje met zowel uniform als hoofddeksel insignes, schouderbadges en rangonderscheidingstekens. Wat mij betreft is dit een aardig “extraatje”.
BOUWEN
Over het bouwen is niet zoveel bijzonders te melden. De figuren laten zich goed schoonmaken en oneffenheidjes zijn gemakkelijk te verwijderen. De onderdelen passen allemaal goed in elkaar en geven geen problemen.
Bij het paartje dat gearmd loopt heb ik eerst de man gebouwd. Hierbij heb ik de vrouwenarm alvast zonder te lijmen tussen de linkerrarm en zijde gestoken. Als je dit later wil doen zal dat niet lukken, omdat hand en schouder van de vrouwenarm te breed zijn. Vervolgens heb ik het vrouwenfiguur in elkaar gezet, op de rechterarm na. Toen alles goed vast zat heb ik de figuren langs elkaar gezet en de schouder en arm van de vrouw vastgeplakt.
De rokken van de dames bestaan uit een voor en achterzijde. Dit geeft een realistisch effect omdat de rok daarmee dus echt om de benen valt (ipv een volpastic rok waar twee beentjes uitkomen). Wel zijn de zomerjurkjes door de dikte van het plastic wat aan de dikke kant . Je zou er voor kunnen kiezen ze te vervangen door een eigen gemaakte versie van bijvoorbeeld aluminium folie.
Het “klompgezicht” van de andere dame heb ik voorlopig even zo gelaten om te laten zien wat het resultaat OOB is. Ik ben echter wel van plan daar met wat Andrea sculpt of Milliput een neus en wat meer detail op aan te brengen. Mocht dat niet het gewenste resultaat geven, dan zal ik er een ander hoofdje op moeten zetten.
CONCLUSIE
De set geeft vier unieke figuurtjes van redelijk goede kwaliteit die om een leuk dioramaatje vragen. Toch ben Ik ben wel wat teleurgesteld in dat ene slechte vrouwenhoofdje. Ik ben geneigd te denken dat dit hoogst waarschijnlijk een uitzondering of een produktie fout betreft. Zeker omdat alle andere onderdelen wel goed gedetailleerd zijn. Wellicht heb ik juist een “maandag productie” te pakken gehad. Mijn advies is dus wel als je dit setje wil kopen je eerst even controleert of alle onderdelen goed gelukt zijn!
SUMMARY
Master Box brengt met dit setje een origineel tafereeltje van redelijke kwaliteit voor een aantrekkelijke prijs. De figuren kunnen gebruikt worden voor zowel WO2 als vroeg na-oorlogse scenes. Over het algemeen is de detailering best goed, alleen valt 1 van de hoofdjes erg tegen qua afwerking en zal zeker vervangen of bewerkt moeten worden.Ondanks dat de rest van de set gewoon goed is kan ik om deze reden geen hogere beoordeling als 70% voor deze set geven.
  PASVORM:90%
  AFWERKING:50%
Percentage Rating
70%
  Scale: 1:35
  Mfg. ID: MB3514
  Suggested Retail: 7,95 euro
  Related Link: Master Box Ltd.
  PUBLISHED: Dec 16, 2006
  NATIONALITY: United States
NETWORK-WIDE AVERAGE RATINGS
  THIS REVIEWER: 76.47%
  MAKER/PUBLISHER: 84.05%

PHOTOS
Click image to enlarge
 • Europe, 1945
 • Europe, 1945
 • Europe, 1945
 • Europe, 1945
 • Europe, 1945
 • Europe, 1945
 • Europe, 1945
 • Europe, 1945
About Paul Sonnemans (007)

Copyright ©2021 text by Paul Sonnemans [ 007 ]. Images also by copyright holder unless otherwise noted. Opinions expressed are those of the author(s) and not necessarily those of Historicus Forma or Silver Star Enterprises. All rights reserved.


   

What's Your Opinion?


PHOTOS
Click image to enlarge
 • Europe, 1945
 • Europe, 1945
 • Europe, 1945
 • Europe, 1945
 • Europe, 1945
 • Europe, 1945
 • Europe, 1945