login   |    register
Flightpath [ MORE REVIEWS ] [ NEW STORIES ]

In-Box Review
172
MK.5 Electrical Starter trolle
Houchin MK.5 Electrical Starter Trolley
  • move

by: spaarndammer [ SPAARNDAMMER ]


_ORGINPUB:
KitMaker BENELUX

Introductie

Houchin Aerospace (sinds 1931) is een bedrijf dat Ground Power Units (GPU) maakt voor zowel de civiele als militaire luchtvaart maakt. GPUs worden gebruikt om een vliegtuig van stroom te voorzien wanneer ze geparkeerd staan en werken veelal met een diesel aggregaat. Volgens de website van Flightpath werd de Houchin Mk5 GPU voor de Canberra gebruikt, maar ook voor de BAe Hawk, de Hawker Hunter en Westland Wessex helicopter

De kit

De Houchin Mk.5 Electrical Starter Unit van Flightpath wordt geleverd in een herafsluitbare plastic zak (ziplock bag). In de zak bevindt zich een kartonnetje met daaraan twee herafsluitbare zakjes met onderdelen en een fretje PE. Een van de zakjes bevat een blokje resin (de romp), een pijpje koper, een ijzeren staafje en een velletje acetaat met daarop de meters. Het andere zakje bevat allerlei metalen onderdelen. Ook in de grote zak zit een velletje A4 met instructies en velletje A4 met kleuren foto’s van het origineel. Doordat het pakketje in een gevoerde envelop werd toegestuurd is deze manier van verpakken meer dan voldoende en geen van de onderdelen is beschadigd. Ik was verrast dat het kleine kitje uit zo’n 30 onderdelen bestaat.

De onderdelen

De romp van de GPU is gemaakt van resin en is van goede kwaliteit. Er zijn alleen een paar luchtbelletjes te zien aan de onderkant. Het detail op de romp is goed, zoals fijnmazige roosters en deurtjes aan de zijkanten goed weergegeven. Een nadeel van het resin is dat het vrij zacht is en de vlakken niet helemaal glad zijn, wat namaken van de metalen look niet gemakkelijker maakt. Een groot voordeel van het blokje resin is dat het een heel klein casting blokje bevat, dus er hoeft nauwelijks geschuurd te worden.


Een groot aantal van de onderdelen in de kit is van metaal. Detail voor zover aanwezig is prima, maar de wielen zijn een beetje vereenvoudigd. De onderdelen hoeven alleen maar een beetje te worden bij geschuurd te worden om kleine onregelmatigheden, zoals gietnaadjes, te verwijderen. Het metaal is vrij zacht, dus opschonen gaat gemakkelijk.


Naast resin en metaal heeft het kitje ook een fretje photo etch. Het kleine fretje bevat 16 onderdelen waaronder de omlijsting van de metertjes en verschillende handels. Het detail is erg goed en sommige onderdelen zijn erg klein en fijn uitgevoerd.


Tot slot is een klein velletje gedrukt acetaat toegevoegd met daarop de metertjes en een pijpje koper en een staafje metaal dat gebruikt kan worden om een uitlaat / pijp mee te maken. Al met al kan je spreken van een heuse multimedia kit.

Instructies

De instructies worden gegeven in de vorm van een exploded view, waarin de onderdelen van het zelfde materiaal allemaal dezelfde kleur hebben. Dit maakt het zoeken naar onderdelen eenvoudig. Naast de tekening wordt de bouwvolgorde uitgelegd aan hand van een uitgebreide tekst. Het bouwen en afwerken wordt ondersteund door de foto’s van het origineel, wat een extra plus is gezien ik weinig foto’s heb kunnen vinden op internet.
SUMMARY
Highs: - Mooi detail van de onderdelen. - Weinig opschoon werk van de onderdelen. - Duidelijke instructies. - Referentiefoto's mee geleverd.
Lows: - Kleine PE onderdelen kunnen voor sommigen lastig zijn. - Het resin is vrij zacht en niet heel glad. Lastig om een strakke finish te krijgen
Verdict: De Houchin Mk5 Electrical Starter Trolley kan een mooie toevoeging zijn voor het standaard vliegtuig ondergrondje Het detail is fijn, wat het tot een kleine blikvanger kan maken.
Percentage Rating
80%
  Scale: 1:72
  Suggested Retail: 16 euro
  Related Link: 
  PUBLISHED: Feb 19, 2013
  NATIONALITY: United Kingdom
NETWORK-WIDE AVERAGE RATINGS
  THIS REVIEWER: 80.00%
  MAKER/PUBLISHER: 81.67%

About spaarndammer
FROM: NOORD-HOLLAND, NETHERLANDS

Copyright ©2020 text by spaarndammer [ SPAARNDAMMER ]. Images also by copyright holder unless otherwise noted. Opinions expressed are those of the author(s) and not necessarily those of Historicus Forma or Silver Star Enterprises. All rights reserved.   

What's Your Opinion?


PHOTOS
Click image to enlarge
  • move
  • move
  • move
  • move
  • move
  • move